Wat moet je doen om je dak goed te isoleren?

Doordat de gasprijzen vandaag de dag enorm stijgen, is het natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk geld te besparen door je woning goed te isoleren. Een van de plaatsen dat vaak het minst is geïsoleerd, is het dak. Je dak laten isoleren is een grote investering, maar het zorgt er wel voor dat je energiefactuur naar beneden zal gaan.

Welke dakbedekking?

Wanneer je een combinatie van renovatie en isolatie doet, moet je ook kiezen welk soort dakbedekking je gaat gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar tegenwoordig wint een epdm dak aan populariteit. Dit komt omdat het verschillende voordelen heeft. Een van deze voordelen is dat een epdm dak geen naden heeft. Hierdoor is het volledig waterdicht. Daarnaast is epdm, wat staat voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer, erg flexibel. Wanneer de zon schijnt en het opwarmt, zet de epdm zich ook uit. Doordat het geen naden heeft, hoef je bovendien niet te vrezen voor scheuren.

Ook de plaatsing van epdm heeft voordelen. Zo hoef je, in tegenstelling tot roofing, het niet plaatsen met vuur. Dit zorgt ervoor dat de plaatsing veel veiliger is én ook veel eenvoudiger. Bovendien kan het ook op elke dakstructuur geplaatst worden. Het kan bijvoorbeeld perfect geplaatst worden bovenop roofing dat versleten is. Dit spaart je ook een rit uit naar het recyclagepark. Een laatste voordeel is dat epdm wortelwerend is. Je hebt dus nooit ingroeiende wortels, wat het ideaal maakt voor een groendak.

Kies voor pir isolatie

Wanneer je enkel je dak wil isoleren en niet renoveren, is het voldoende om het te isoleren langs de binnenkant. Dit kan je perfect doen met pir isolatie. Naast pir isolatie heb je ook nog pur isolatie, maar dat wordt minder aangeraden. Pur isolatie is wel goedkoper, maar er komen ook schadelijke stoffen vrij wanneer de isolatie gespoten wordt en is minder brandveilig.

Pir isolatie heeft vele voordelen en is dan ook een van de meest gebruikte isolatievormen die er bestaan. Het isoleert bijvoorbeeld volledig luchtdicht en doordat het materiaal zelf niet veel weegt, is het ook heel eenvoudig om te plaatsen. Doordat het volledig luchtdicht is, blijft de warmte in de winter veel beter binnen waardoor je minder hard moet stoken. In de zomer is het dan weer ideaal om de warmte buiten te houden. Bovendien kan het voor alle soorten isolatie gebruiken. Als je bijvoorbeeld nog wat isolatiemateriaal over hebt na het isoleren van je dak, kan je het ook zonder problemen gebruiken voor je vloer of muren.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment