Werkt een tuinoverkapping energiebesparend?

Veel mensen hebben een tuinoverkapping. Dit is natuurlijk ook erg handig, vooral in de zomer kan je hier flink van profiteren. Op het moment dat het te warm is, heb je toch nog een plekje in de schaduw waar je verkoeling kunt zoeken. Tuinoverkappingen zijn niet alleen erg handig, ze zijn ook nog eens goed voor je energierekening. Door een tuinoverkapping bespaar je in veel gevallen namelijk energie. Hoeveel dit is verschilt per soort overkapping die je hebt. Je kunt niet alleen in de winter besparen, maar ook in de zomer. Hoe dit precies werkt, lees je hier.

Energie besparen in de zomer

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, het is dan ook logisch dat veel mensen bewust omgaan met hun energieverbruik en zo min mogelijk proberen te verbruiken. Je kunt op zoveel verschillende manieren besparen, in eerste instantie zou je het van sommige dingen niet eens verwachten. Bij een tuinoverkapping is dit ook het geval, vooral in de zomer kun je flink besparen. Hiervoor moet je tuinoverkapping wel tegen je huis aan staan, een pergola is een goede optie. Doordat je huis constant in de zon staat warmt deze snel op, vooral via de ramen komt veel warmte binnen. Wanneer je een tuinoverkapping hebt wordt de warmte tegengehouden, hierdoor blijft het binnen kouder. Hierdoor hoeft je airco minder hard aan waardoor je aardig wat energie bespaart, een airco verbruikt namelijk erg veel.

Energie besparen in de winter

Ook in de winter kun je energie besparen door een tuinoverkapping. Het is dan alleen wel belangrijk dat de overkapping dicht is, anders gebeurd er weinig. Bij verandas gaat dit erg makkelijk, hiervoor zijn speciale doeken of schuifpuien. Wanneer je een dichte tuinoverkapping hebt kan de warmte een stuk minder snel naar buiten. De tuinoverkapping is eigenlijk een soort extra deel isolatie voor je woning. Veel mensen hebben ook nog eens een open haard of een vuurkorf in hun veranda staan, hierdoor wordt de warmte nog beter behouden. Hierdoor hoeft de verwarming minder hard aan te staan.

Naast dat een tuinoverkapping erg handig is, is het ook nog eens goed voor je energierekening. Of het nou zomer of winter is, je kunt altijd besparen. Ook kun je in de winter nog volop genieten van je veranda als je ervoor zorgt dat deze helemaal dicht is. Naast energie besparen heb je dan ook nog eens een leuke en sfeervolle plek.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment