Woning ombouwen naar kantoor: zo doe je dat!

Sinds de corona pandemie is thuiswerken enorm gestegen in populariteit. Logisch, want door thuis te werken heb je een stuk minder reistijd en je bent ook nog eens productiever. Overweeg je je woning om te bouwen naar een kantoor, zodat je thuis ook makkelijk aan het werk kunt? Of je nu voor jezelf werkt of voor een bedrijf, er zijn genoeg redenen om je woning om te willen bouwen naar een kantoorruimte. In dit artikel geven we je wat tips hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Waar komt je kantoorruimte?

Als eerste is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar een hele woning kan gaan gebruiken als kantoorruimte. Dit is namelijk een wijziging in het bestemmingsplan en hiervoor moet je eerst een vergunning hebben van de gemeente. Maar waarschijnlijk zul je niet je hele huis gaan ombouwen tot kantoorruimte, maar ga je gewoon een lege ruimte of kamer in je huis hiervoor gebruiken. Heb je geen kamer of ruimte over? Dan kun je er ook voor kiezen om een kleine aanbouw te plaatsen. Tot bepaalde afmetingen heb je hiervoor geen vergunning nodig, maar zoek dit van tevoren wel goed uit.

Wat heb je nodig in je kantoorruimte?

Wanneer je kantoorruimte hebt, kun je deze gaan inrichten. Het is natuurlijk als eerste belangrijk dat deze goed geïsoleerd is, zodat het hier niet te warm of te koud wordt. Ook is het fijn als de ruimte geluidsdempend is, zodat je ongestoord kunt werken. Daarnaast heb je natuurlijk ook verschillende meubels nodig. Denk bijvoorbeeld aan een bureau met een goede bureaustoel, waaraan je makkelijk meerdere uren achter elkaar kunt werken. Ook is een archiefkast enorm handig. Hierin kun je allerlei mappen, papieren, documenten en andere spullen kwijt zodat je deze snel kunt pakken en raadplegen wanneer je ze nodig hebt. Zorg ervoor dat je meubels in neutrale kleuren zijn, zodat je kantoor rustig oogt en aanvoelt.

Handige accessoires voor je kantoorruimte

Wanneer je de belangrijkste meubels in je kantoorruimte hebt, is het ook leuk om wat handige en decoratieve accessoires toe te voegen. Je kunt hierbij denken aan een handige laptop standaard of een extra scherm. Dit kan je werk een stuk makkelijker maken. Tegenwoordig zijn zit-sta-bureaus ook enorm populair. Deze kun je omhoog en omlaag schuiven om zo zittend en staand werken af te kunnen wisselen. Fijn als je geen 8 uur lang achter je bureau zittend wil doorbrengen. Een mooie lamp kan ook heel veel sfeer toevoegen aan je thuiskantoor. Voeg als laatste ook een persoonlijke touch toe aan je kantoor, zoals foto’s met je familie of een quote die goed bij je past. Zo wordt het helemaal je eigen plekje!Comments

Nog geen comment.

Maak een comment