Alles wat je moet weten over kunstgras

Als je jouw tuin opnieuw gaat aanleggen zijn de opties eindeloos. Vandaag wordt er steeds vaker gekozen voor kunstgras. De reden daarvoor is duidelijk: het gras is altijd groen én je geniet van een minimum aan onderhoud. Door de jaren heen is kunstgras steeds mooier, realistischer en duurzamer geworden. Het valt bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Maar, wat zijn de voordelen, past het bij jouw woning en hoe leg je het aan? We vertellen je er graag alles over.

De voordelen van kunstgras

Kiezen voor kunstgras brengt veel voordelen met zich mee:

  • Je gras is altijd perfect groen
  • Het vereist een minimum aan onderhoud
  • Kunstgras gaat lang mee en blijft mooi, zelfs bij intensief gebruik
  • Grenzeloos speelplezier voor kinderen en huisdieren zonder vuile modderpoten en voeten
  • Allergievrij en minder last van insecten

Kunstgras toepassingen

Kunstgras bestaat in verschillende kleuren, diktes, lengtes, vormen en maten. De toepassingen van kunstgras zijn dan ook eindeloos. Omdat elk gezin zijn eigen voorkeuren heeft, bestaat er bijvoorbeeld kunstgras voor huisdieren of kunstgras voor kinderen. Dit is steviger kunstgras dat zachter aanvoelt en tegen een stootje kan.

Wil je meer groen in je living of een kinderkamer opvrolijken? Dan kies je best kunstgras voor binnen. Er bestaat zelfs kunstgras dat speciaal ontwikkeld voor naast of onder een zwembad. Binnen of buiten, kunstpas past in elke woning.

Kunstgras leggen

Kunstgras kan je eenvoudig zelf leggen. In zeven eenvoudige stappen geniet jij van je nieuwe gazon.
Kunstgras leggen doe je zo:

  1. Kies het juiste kunstgras: meet je tuin volledig op en kies kunstgras dat perfect bij jou past. Kunstgras kopen kan vaak eenvoudig online.
  2. Verwijder de bovenste grondlaag: verwijder je huidige gras en effen de ondergrond met een hark.
  3. Leg en egaliseer je nieuwe ondergrond: voor kunstgras kies je best voor stabilisé als ondergrond. Als je geen last hebt van mollen, onkruid, verzakkingen, een zachte bodem of slechte waterafvoer, mag je kunstgrastapijt gewoon op de aarde worden geïnstalleerd. Egaliseer je bodem dan met een laag zand. Voorzie 1,5 tot 2 centimeter opbouwhoogte voor je kunstgras.
  4. Plaats een geotextieldoek: rol je geotextieldoek uit en snij deze op maat. Zo wordt de druk verdeeld en krijgen onkruid en wortels geen kans.
  5. Bevestig en versnijd je kunstgras: rol je kunstgras uit en trek goed aan de zijkanten zodat alle plooien eruit zijn. Zorg ervoor dat je in de vezel kijkt, dat is het mooiste. Snij het kunstgras op maat op de rug van het tapijt (in de backing en tussen de draden door). Voorzie een marge van ongeveer 10 cm aan de zijkanten. Je kan het teveel aan kunstgras achteraf nog wegsnijden.
  6. Lijm de naden: als je tuin groter is dan 4 meter, moet je rekening houden met een naad. Leg de naden op 1 mm van elkaar en plak ze tegen elkaar met all-in-one lijmband of met een droge lijmband en lijm.
  7. Borstel het kunstgras op: borstel de volledig oppervlakte op om de grassprietjes mooi open te zetten en geniet van je nieuwe tuin!


Comments

Nog geen comment.

Maak een comment