Genieten van de zomer in jouw tuin: tips voor de tuininrichting

Er is geen beter seizoen om optimaal te genieten van je tuin dan de zomer! Heerlijke zonovergoten dagen, lange zomeravonden, gezellige barbecues met vrienden organiseren en spelende kinderen. De inrichting van je tuin kan echter veel invloed hebben op de sfeer. Zo kan een schutting van hout bijvoorbeeld veel warmte en stijl toevoegen aan de omgeving. Je kunt er zelf eentje bouwen of een mooie kant-en-klare schutting kopen. En kies je voor verticale planken of juist horizontaal? Want ook dat maakt een verschil. Lees snel verder en kom erachter hoe jij optimaal kunt genieten van de zomer in jouw tuin, met deze handige tips voor de tuininrichting.

Investeren in comfortabele meubelstukken

Als er één ding is wat onmisbaar is in de tuin, dan zijn het wel comfortabele tuinmeubels. Een mooi, stevig en comfortabel bankje kan jouw tuin al meteen gezellig te maken en uitnodigen om in te vertoeven. Denk bijvoorbeeld een lounge set of een hangmat voor wat extra comfort en ontspanning. Kies ook de juiste kussens voor je meubels. Deze kunnen een enorme impact hebben op hoe je zit en zorgen ervoor dat je kunt genieten van lange zomerdagen in de tuin!

Creëer een patio

Ook kun je, als je je tuininrichting letterlijk naar een hoger niveau wilt tillen, een patio overwegen. Dit is een verhoging gemaakt van vlonderplanken van hardhout. Hierop kun je je terras of comfortabel zithoekje maken. Een patio zorgt voor meer dynamiek en diepte in je tuin door de hoogte verschillen en het gebruik van hout. Dat maakt het een stuk interessanter voor het oog.

Groen, groener, groenst!

In een tuin draait het in de regel voornamelijk om groen. Maar zorg er wel voor dat je een goede balans vindt tussen het groen en bijvoorbeeld het terras. Speel bijvoorbeeld met verschillende kleuren en hoogtes. Laat je fantasie de vrije loop en creëer een botanische sfeer in je tuin. In combinatie met een mooi terras, comfortabele meubelstukken en stijlvolle plantenbakken.

Wil je graag zelf oogsten uit je eigen tuin? Dan is een moestuin misschien wat voor jou. Het kweken van eigen groenten, fruit en kruiden is niet alleen leuk, maar ook duurzaam en gezond. En heb je weinig budget? Geen zorgen, want een groene tuin aanleggen kan voor iedere prijs. En is gelukkig bij lange na niet zo duur als een huis verbouwen.

Meer sfeer met verlichting

Wanneer de avond valt en de temperaturen aangenamer worden, wil je natuurlijk graag buiten blijven zitten en nagenieten van de dag. Goede en subtiele verlichting kan daarbij helpen. Plaats sfeervolle lantaarns, priklichtjes of kaarsen om wat extra warmte toe te voegen. Buitenverlichting kan ook helpen om het pad naar de tuin of de voordeur te verlichten.

Door te investeren in comfortabele meubelstukken, verlichting, een verhoogde patio en het toevoegen van gezellige details, maak jij jouw tuininrichting helemaal af. Maak van je tuin een perfecte plek om lekker te kunnen relaxen en te genieten. De zomer wacht op je!Comments

Nog geen comment.

Maak een comment