Hoe duurzaam is een refurbished toestel

Momenteel wordt het internet verrijkt met ‘refurbished’ producten. Refurbished smartphone, refurbished printer, refurbished wasmachine. Vrijwel alle apparatuur is inmiddels ook als refurbished variant verkrijgbaar. Mede vanwege het huidige klimaatprobleem worden de refurbished producten steeds populairder. Maar zijn refurbished producten daadwerkelijk duurzaam?

Om het klimaatprobleem te beperken, zal de bevolking een duurzamere levensstijl moeten aannemen. Een duurzame levensstijl houdt in dat jij goed zorgt voor jouw omgeving en de natuur. Indien jij de keuze hebt om de fiets of de auto te pakken, zul jij, in het geval van een duurzame levensstijl, de fiets pakken. De fiets is immers niet verantwoordelijk voor de uitstoot van CO2 en om die reden beter voor de omgeving dan de auto.

In dit artikel gaan wij na in hoeverre de refurbished apparatuur duurzaam is. Zijn de apparaten daadwerkelijk beter voor het milieu of wordt het mooier gemaakt dan het werkelijk is? Wij gingen op onderzoek uit.

Minder CO2

Een iPhone is verantwoordelijk voor de uitstoot van circa 70 kg CO2. Het grootste gedeelte, ruim tachtig procent, van de uitstoot komt vrij tijdens de productie van het apparaat. Er zullen immers nieuwe onderdelen geproduceerd en in elkaar gezet moeten worden.

Door te kiezen voor een refurbished iPhone, zullen de kwalitatieve, bruikbare onderdelen van een ingeleverde iPhone hergebruikt worden. Hierdoor zullen er minder onderdelen geproduceerd hoeven worden, waardoor de totale uitstoot van de productie ook lager zal zijn.

Vervoer

Uiteindelijk zal een refurbished apparaat niet volledig duurzaam zijn. De refurbished printer, wasmachine of laptop zal immers vervoerd moeten worden naar jouw huis. Het vervoer gaat vaak per bus, oftewel een vervoersmiddel dat CO2 uitstoot. Hierdoor zullen refurbished printers wel CO2 uitstoten, maar wel opmerkelijk minder dan een volledig nieuwe printer. In dat opzicht is het altijd verstandiger om een refurbished product aan te schaffen.

Nog meer voordelen!

Een refurbished product is niet enkel beter voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Doordat er minder productie nodig is en onderdelen worden hergebruikt, zullen de totale kosten lager liggen ten opzichte van een nieuw apparaat. Hierdoor zal de aanschafprijs van een refurbished toestel zoals een a3 printer of laserprinter kleur een stuk aantrekkelijker zijn!

Bovendien bieden de meeste winkels ook een goede garantie op refurbished apparaten. Indien het apparaat op termijn iets mankeert, heb jij altijd de mogelijkheid om terug te gaan naar de betreffende winkel en het toestel kosteloos te laten repareren. Dat is mooi meegenomen!Comments

1@gmail.com 12:00, 07-11-2023

sfbhdbfhsbgfhqdbfdbhgbrehhhfbhsdfhndbfhrbfjdsbfnbhrefrebfsdnfnsfbhsnbfndbfnrbhrefbhdndnnnffbnfnsbsnbssfbnbnfbnfbfnsfnfnbbsnfsbnbnsfdnbfsnbbnsfsfbfbdfbnfbfdnfnbfdbnfbfdbfdbbnfbnfbnfdbnfdbnbnfdbnfdbnbndbnfdbnfdbnbndbnfdbnnbd

1@gmail.com 12:01, 07-11-2023

ndndndnnddndndndndndndndndndndndndndndnnddnndnddnddndndndnnddndndndnndndnnddndndnndndd

1@gmail.com 12:01, 07-11-2023

terecht dat er kinderarbeid is

1@gmail.com 12:01, 07-11-2023

/

1@gmail.com 12:02, 07-11-2023

( u bent geblokkeerd )

Maak een comment