Italië sluit alle kolencentrales tegen 2025

De vraag is vooral of er nog landen zich bij deze groep gaan aansluiten en er wordt dan vooral gekeken naar Duitsland dat ongeveer 40% van zijn energie haalt uit het verbranden van kolen.

Italië produceert ongeveer 15% van zijn energie met het verbranden van steenkool en hoe deze productiecapaciteit vervangen gaat worden, zal beslist worden in de loop van november 2017. Vermoedelijk zullen er flexibele gascentrales bijgebouwd worden.

In 2014 produceerde de UK nog 30% van zijn elektriciteit met het verbranden van kolen en in 2016 zakte dit al naar 9%. Canada produceert 20% van zijn energie uit het verbranden van kolen en kan gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen zoals waterkrachtcentrales. Frankrijk produceert slechts 4% van zijn energie met het verbranden van kolen en heeft een uitgebreid netwerk van kerncentrales.

In mei 2017 had Italië al belooft om de productie van elektriciteit uit kolencentrales te stoppen tegen 2030 en dit werd onlangs dus bijgesteld naar 2025. Italië sluit zich hiermee aan bij de UK, Canada en Frankrijk, die onlangs al verklaarde helemaal te stoppen met het verbranden van kolen.


Bron: cleantechnica.com

Comments

Nog geen comment.

Maak een comment