Je energieverbruik verlagen? Dat doe je met degelijke isolatie!

Hoge energiekosten? Grote kans dat jouw woning niet goed (genoeg) is geïsoleerd. Degelijke isolatie zorgt er namelijk voor dat de temperatuur in huis aangenaam en constant is, waardoor je de verwarming automatisch minder vaak aanzet. Op die manier zorgt geschikte isolatie voor meer wooncomfort én minder energieverbruik. Hieronder lees jij daarom alles over het verlagen van je energieverbruik met degelijke isolatie!

Isolatiewaarde

Het isoleren van jouw woning begint natuurlijk bij het materiaal en de isolatiewaarde van dat materiaal. De isolatiewaarde bepaalt namelijk hoe goed het materiaal de warmte vasthoudt en heeft dus het meeste invloed op het verlagen van je energieverbruik. De isolatiewaarde is eigenlijk een overkoepelende term voor diverse andere waardes, waarbij de Rd-waarde in dit geval het belangrijkste is. De Rd-waarde geeft namelijk de warmteweerstand en dus het isolerend vermogen van het isolatiemateriaal aan. Hoe hoger deze waarde, hoe beter het isolerend vermogen en hoe meer warmte er wordt vastgehouden.

Isolatiematerialen

Het aanbod isolatiemateriaal is gigantisch, maar niet elk materiaal is gericht op het vasthouden van warmte. Materiaal dat sterke geluidsisolatie biedt, heeft bijvoorbeeld vaak een lagere Rd-waarde dan materiaal dat speciaal voor warmte-isolatie is gemaakt. Alhoewel het aanbod groot is, steken er een paar materialen op het gebied van warmte-isolatie bovenuit. Zo heeft PIR een bijzonder hoge isolatiewaarde, terwijl dit materiaal relatief dun is. Dat betekent dat je met PIR maar weinig materiaal nodig hebt om een hoge isolatiewaarde te bereiken. Daar staat wel tegenover dat PIR-isolatie relatief duur is, wat het effect van je energieverbruik verlagen wellicht teniet doet. Glaswol is daarom een uitstekend alternatief: sterke thermische eigenschappen én goedkoop!

De voordelen van glaswol

Glaswol is een populair isolatiemateriaal, voornamelijk dankzij de sterke thermische eigenschappen van dit materiaal. Glaswol wordt gemaakt van gerecyclede glasscherven en zuiver zand. Dit materiaal bestaat grotendeels uit stilstaande lucht, wat fungeert als een zeer goede isolator. Bovendien zorgt de samenstelling van glaswol voor een flexibele structuur, waardoor dit materiaal gemakkelijk op maat kan worden gesneden. Daarnaast is glaswol duurzaam, brandwerend en natuurlijk relatief goedkoop: voor glaswol betaal je gemiddeld €7,50 per vierkante meter, voor PIR minstens het dubbele.

Ben je op zoek naar glaswol van hoge kwaliteit, met een aantrekkelijke prijs? Bekijk dan eens de opties bij Jan de Isolatieman. Zij zijn expert op het gebied van isoleren en bieden een uitgebreid assortiment glaswol, zowel in platen als op rollen. De glaswol van Jan de Isolatieman is bovendien beschikbaar in verschillende diktes en je kunt zelfs kiezen voor B-keus glaswol, waarbij je extra voordelig uit bent!Comments

Nog geen comment.

Maak een comment