Trend van het moment, een duurzaam interieur

De buitenkant van je huis verduurzamen is iets waar veel mensen wel aan denken. Zonnepanelen, isolatie en een groene tuin; hier heeft iedereen wel eens van gehoord. Maar vergeet je ook de binnenkant van je huis niet te verduurzamen? Er zijn genoeg manieren waarop je ervoor zorgt dat ook de binnenkant meedoet met de verduurzaming van je huis. Wij geven je een aantal tips waarmee jij je interieur een duurzame upgrade geeft.

Tweede kans meubels

Meubels hoef je echt niet altijd maar nieuw te kopen. Marktplaats en de plaatselijke kringloop staan vol met de prachtigste meubelstukken die prima nog een ronde mee kunnen. En vergeet niet dat je een meubel helemaal zelf naar je eigen smaak kunt maken. Heb je de perfecte kast gevonden, maar staat de kleur je niet aan? Met een pot verf en een beetje geduld geef je de kast in no time een opfrisbeurt! Naast dat het hergebruiken van spullen een duurzame manier van je interieur vullen is, is het ook nog eens heel fijn voor je portemonnee.

Ga voor groen

In plaats van je huis vol zetten met accessoires die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, kun je beter investeren in een aantal mooie planten. Er kleven namelijk behoorlijk wat voordelen van het hebben van planten in je huiskamer. Planten geven bijvoorbeeld een hele gezellige sfeer in je woning en zorgen daarbij ook nog eens voor een zuivere lucht in je woning. Het leuke van veel plantjes in je huiskamer is dat ze in allerlei vormen en maten te krijgen zijn.

Materialen

Let bij het kiezen van nieuwe interieurstukken ook het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Zo is massief hout een goede optie om te kiezen. Dit is een heel sterk materiaal dat jaren mee gaat. Daarbij is het eenvoudig te reparen als het kapot is. Vermijd materialen als plastic, dit is namelijk een stuk minder duurzaam dan bijvoorbeeld hout.

Investeert in goede spullen

Een laatste tip is om te investeren in goede spullen. Kies een vloer die jaren mee kan, zodat je hem niet snel hoeft te vervangen. Ditzelfde geldt voor gordijnen. Ga voor een kleur die goed past bij je interieur en die ook door de jaren heen nog mooi blijft. Wanneer je kiest voor een felle kleur, bestaat de kans dat je er snel op uitgekeken bent. Nog een goed voorbeeld is het kiezen van deurbeslag en meubelbeslag. Door te investeren in kwalitatief goede, gebruiks intensieve voorwerpen als deurbeslag, voorkom je dat je te snel weer geef je je woning een oogopslag een nieuwe look. Hier heb je dus geen grote metamorfose voor nodig!Comments

Nog geen comment.

Maak een comment