Uniflexplus+ blijft gezond, ook na onderhoud

Wat is “antibacterieel” en wat betekent dit voor u persoonlijk?

Het Uniflexplus+ instortsysteem is in de markt gekend voor zijn kwaliteit. En op deze kwaliteit hebben onze ingenieurs nog nooit ingeboet.

Een vraag die vaak opduikt is wat de term “antibacterieel” nu precies inhoudt, en welke voordelen het biedt:

Bij ventilatie is er een uitgesproken aandacht voor ‘gezonde’ componenten voor luchtverdeling. Het doel van ventilatie is het leveren van een gezond binnenklimaat.

Algemeen wordt gesteld dat onder bepaalde condities, warmte en vocht via een natuurlijk proces bacteriën en schimmels kunnen groeien en vermenigvuldigen.
Schimmels en bacteriën zijn minuscule levensvormen die niet veeleisend zijn qua groeiomstandigheden, de voornaamste factor voor hun ontwikkeling is de aanwezigheid van vocht. Bacteriën kunnen irritaties of zelfs ziektes veroorzaken. 

In Uniflexplus+ luchtkanalen en verdeelcollectoren zitten additieven in de vorm van zilverionen: deze toevoegingen zitten gebonden in het materiaal en zijn blijvend beschikbaar gedurende de levensduur van het product. Zilverionen werken in op schimmels en bacteriën, en zorgen ervoor dat de bacteriën zich niet kunnen ontwikkelen. Deze anorganisch additieven zorgen dusdanig voor gezonde luchtkanalen en een gezonde binnenluchtkwaliteit.

Ventilair Group adviseert klanten aan de luchtkanalen elke 5 tot 8 jaar te laten inspecteren en indien nodig te laten reinigen door een gespecialiseerde firma. 
Ook bij een onderhoud gaat die eigenschap niet verloren aangezien de ionen gebonden zitten in de massa.

Sinds kort is ook het Uniflexplus+ RV 125 ventiel beschikbaar, eveneens met deze identieke antibacteriële en antistatische eigenschappen.
Comments

Nog geen comment.

Maak een comment